Френският посланик в Москва също бе извикан днес в руското

...
Френският посланик в Москва също бе извикан днес в руското
Коментари Харесай

И френският посланик в Москва бе извикан в руското МВнР

Френският дипломат в Москва също бе извикан през днешния ден в съветското Министерство на външните работи, предадоха ТАСС и Ройтерс. Ведомството не уточни причина за дипломатическия демарш.

Посланик Пиер Леви остана в постройката малко повече от половин час. На излизане той не отговори на заложените му от публицистите въпроси.

В началото на този месец френският президент Еманюел Макрон повтори концепцията си за вероятно разполагане на западни войски в Украйна, в случай че Русия реализира пробив на фронта и Киев изиска да бъдат изпратени военни.

По-рано през днешния ден английският дипломат в Москва Найджъл Кейси също бе извикан в съветското външно министерство. Той не направи изказване за медиите.

Причината за извикването на английския дипломат в началото не бе посочена, отбелязва ТАСС, само че напомня, че на 2 май министърът на външните работи на Англия Дейвид Камерън съобщи, че Украйна има право да нанася удари с английско оръжие по цели на съветска територия.

Впоследствие съветското външно министерство разяснява, че Камерън на процедура е признал, че Англия към този момент де факто е страна в спора. В отговор на набези на съветска територия може да бъдат вземани под прицел английски военни обекти както в Украйна, по този начин и отвън нея, се предизвестява в изказването.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР