Русия ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за длъжността управляващ

...
Русия ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за длъжността управляващ
Коментари Харесай

Русия също застана зад кандидатурата на Кристалина Георгиева за МВФ

Русия ще поддържа кандидатурата на Кристалина Георгиева за длъжността ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ). За това оповестява съветската осведомителна организация ТАСС, като цитира известие на уеб страницата на съветското министерство на финансите, съобщи БНР.
В известието се разяснява, че за пръв път в историята на МВФ е допустимо отпред на фонда да застане човек, който идва от страна с " разрастваща се стопанска система ", а не с към този момент развита.
" Госпожа Георгиева е ослепителен посланик, всестранно квалифициран икономист и високопрофесионален финансист. В обстановка на възходящ протекционизъм в световната стопанска система, нейният опит за решение на проблеми пред развиването ще бъде доста потребен ", се споделя още в известието на министерството на финансите на Русия.
ТАСС показва, че вероятността за триумф на кандидатурата ѝ е огромна, защото Европейският съюз, който я номинира, има квота от 44% от гласовете в Международния валутен фонд. За победа на Георгиева ще са задоволителни и 50% плюс един глас. Дали тя ще победи, ще се обясни през октомври тази година.
Германия също чака победа на Георгиева и не се тормози, че тя е на възраст от 66 години т.е. 2 повече, в сравнение с по традиция МВФ приема при назначението на своите ръководители. Правилото обаче елементарно може да бъде променено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР