Русия ще плати висока цена за всяка нова военна агресия

...
Русия ще плати висока цена за всяка нова военна агресия
Коментари Харесай

НАТО: Русия ще плати висока цена за всяка нова военна агресия срещу Украйна

Русия ще заплати висока цена за всяка нова военна експанзия против Украйна, предизвестиха НАТО и Съединени американски щати във вторник, до момента в който западният боен алианс се срещна на равнище външни министри, с цел да разиска какви са желанията на Москва, с цел да струпва войски на границата с някогашната руска република.

Западът към този момент сподели, че може да наложи стопански, финансови и политически наказания против Москва, сподели пред кореспонденти генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди диалозите на дипломатите от алианса в латвийската столица Рига. " Ще има висока цена за Русия, в случай че още веднъж употребява мощ против независимостта на нацията Украйна ", сподели Столтенберг преди съвещанието.

На конференция след края му той изясни, че министрите декларирали, че не трябва да има никакво подозрение, че нападателни дейности ще останат без последствия. " Обсъдихме обстановката по източната граница на Украйна, желанията на Русия са непредсказуеми. Призоваваме Русия да прояви бистрота и да приключи ескалацията ", добави Столтенберг. Попитан да обясни какво е имал поради под санкии, той отвърна, че НАТО е платформа за съвещания и алиансът няма благоприятни условия за наказания, само че е значим за съгласуване дейностите на членовете, да разисква и дефинира какво може да предприеме всяка страна независимо. В НАТО са страни, представляващи 50% от международния Брутният вътрешен продукт, подсети той. " Порад итова е значимо, че обсъждаме стопански наказания против Русия. "

Очакваше се държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен да осведоми своите 29 сътрудници от НАТО за разследващите данни на Вашингтон за това какво се случва на източния фланг на алианса и в Украйна, която не е член. " Всяко ескалиращо деяние на Русия би провокирало огромна угриженост за Съединените щати... и всяка възобновена експанзия би провокирала съществени последствия ", сподели той на конференция преди срещата.

" Ще се консултираме персонално със съдружниците и сътрудниците на НАТО през идващите дни... за това дали има други стъпки, които би трябвало да предприемем като съюз, с цел да укрепим защитата си, да укрепим нашата непоклатимост, да засилим потенциала си.

Англия и Германия повториха предизвестията на НАТО. " Ще застанем с нашите сътрудници от демократичните страни против злонамерената активност на Русия ", сподели английският външен министър Лиз Трус. Германският външен министър Хайко Маас сподели: " Подкрепата на НАТО за Украйна е непрекъсната... Русия ще би трябвало да заплати висока цена за всевъзможен тип експанзия. "

В допълнение към опасенията на Запада, Беларус разгласи в понеделник взаимни военни учения с Русия на границата си с Украйна. От своя страна Киев заяви, е украинските военни ще проведат 10 огромни интернационалните учения през 2022 година Най-малко 21 500 украинци и 11 000 военнослужещи от Съединените щати, Англия, Полша, Румъния и други страни-партньори ще вземат участие в ученията. Украинците също ще се включат в 16 военни учения отвън Украйна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР