Русия ще обяви търг за строителството на нова електроцентрала в

...
Русия ще обяви търг за строителството на нова електроцентрала в
Коментари Харесай

Русия осигурява топло и светло на Крим

Русия ще разгласи търг за строителството на нова електроцентрала в Крим, заяви заместник-министърът на енергетиката Вячеслав Кравченко, представен от ТАСС.

Вече се строят две електроцентрали на полуострова, който Русия анексира от Украйна през 2014 година, защото Кремъл се пробва да извърши обещанието си да обезпечи постоянни доставки на електрическа енергия за района, отбелязва Reuters.

Този развой обаче е съпроводен с проблеми. Германският индустриален колос Siemens разгласи предходната седмица, че стопира някои действия в Русия, откакто бе обявено, че четири газови турбини на компания, в началото доставени на Москва, без единодушието на Siemens са били отклонени към Крим.

Siemens е получил надеждни сведения, че макар напъните му всичките четири газови турбини, доставени през лятото на 2016 година за плана Таман, Южна Русия, са били нелегално преместени в Крим обратно на уговорките по контракта, изясни мюнхенската компания. Тя разгласи, че е почнала правосъдни дейности в Русия.



Русия анексира през 2014 година украинския полуостров Крим и този регион към този момент попада под глобите на Европейски Съюз, които би трябвало да се съблюдават от европейските компании.

Проектът Таман е за построяването на термална станция на Таманския полуостров в региона на Краснодар в Русия, който се намира тъкмо против Керченския проток в Крим. Москва търси способи да понижи енергийната взаимозависимост на Крим от Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР