Русия ще конфискува активи, принадлежащи на държави от Европейския съюз,

...
Русия ще конфискува активи, принадлежащи на държави от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Русия ще конфискува много повече европейски активи, ако ЕС пипне нейните

Русия ще конфискува активи, принадлежащи на страни от Европейския съюз, които счита за вражески, в случай че блокът " открадне " замразени съветски средства в устрема си да финансира Украйна, предизвести в неделя ръководителят на долната камара на съветския парламент, Вячеслав Володин, представен от Ройтерс.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че изпълнителната власт на Европейски Съюз работи по предложение за потребление на част от облагите, получени от замразени съветски държавни активи, с цел да се помогне на Украйна и нейното следвоенно възобновяване.

Володин споделя, че Москва ще отговори по метод, който ще коства по-скъпо на блока, в случай че Европейски Съюз предприеме дейности против съветски активи, доста от които се държат в Белгия.

" Редица европейски политици, водени от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, още веднъж започнаха да приказват за кражба на замразените средства на нашата страна, с цел да продължи милитаризацията на Киев ", сподели Володин, непосредствен съдружник на Путин, в изказване в " Телеграм ".

" Подобно решение ще изисква съразмерен отговор от Руската федерация. В този случай ще бъдат иззети доста повече активи, принадлежащи на вражески страни, в сравнение с нашите замразени средства в Европа ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР