Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, която да предложи

...
Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, която да предложи
Коментари Харесай

US разузнаване: Русия праща делегация в Северна Корея – ще предлагат храна за оръжия

Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, която да предложи замяна на храна за оръжия, твърди националният представител по сигурността на Съединените щати Джон Кърби, съобщи Би Би Си.

Той посочи, че каквато и да е договорка за оръжия сред двете страни ще наруши резолюциите на Организация на обединените нации.

Това не е първото обвиняване на Щатите по тази линия – преди време Северна Корея подложени на критика, че дават оръжия на съветската войска в Украйна, както и на наемниците от „ Вагнер “. Говорител на Ким Чен-ун отхвърли тогава.

Той е плавал над 59 часа на дълбочина от 80 до 150 метра

„ Това, което разбрахме е, че Русия желае да замени храна за боеприпаси със Северна Корея “, разяснява Кърби.

Северна Корея е една от най-бедните страни в света и страда от продължителен дефицит на храна от десетилетия насам. Това включва и смъртоносния апетит през 90-те години.

Вижте коментара на заместник-главния редактор на „ Дневник “ Петър Карабоев и някогашния зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков

През февруари интернационалните специалисти предизвестиха страната, че са изправени пред рецесия за изхранване поради забележителен спад на производството. Това се дължи на неприятното време, прецизните гранични правила и резултатът от интернационалните наказания.

Сателитни фотоси демонстрират, че Северна Корея е произвела 180 000 тона храна по-малко през 2022 година спрямо 2021 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР