Русия ще бъде първата в света страна, която ще отпечата

...
Русия ще бъде първата в света страна, която ще отпечата
Коментари Харесай

Русия ще бъде първата в света, която ще отпечата тръбни органи в Космоса чрез 4D биопечат

Русия ще бъде първата в света страна, която ще отпечата тръбни органи в Космоса посредством 4D биопечат. За първи път в света на борда на Международната галактическа станция (МКС) през 2024 година ще бъде осъществен опит благодарение на 4D технология за биопринтиране, по време на който се възнамерява да се получат еквиваленти на тръбни органи, оповестява специфичният сътрудник на ТАСС, командирът на Отрядът на космонавтите на Роскосмос Олег Кононенко.

„ През март тази година на борда на МКС ще бъдат доставени кювети с неповторим синтетичен материал, съдържащ клетъчен пласт на повърхността. При условия на микрогравитация вътре в магнитен биопринтер плоска плоча ще се навие в цилиндър заради резултата на паметта на формата. В този случай клетъчният материал би трябвало да сътвори постоянен затворен пласт вътре в цилиндъра. “Технологията за 4D биопринтиране ще направи допустимо приемането на еквиваленти на тръбни органи, като уретери и уретра. Подобен опит с потребление на технология за 4D биопринтиране в космоса също ще направи ще се организира за първи път в света “, сподели Кононенко.

Технологията за 4D биопринтиране

Технологията за 4D биопринтиране, употребяваща резултата на паметта на формата на материалите, е създадена взаимно със експерти от НИТУ МИСИС. „ Магнитният биопринтер долетя до станцията с мен през декември 2018 година Станах първият космонавт, който организира опити за биофабрикация в космоса. Това беше неповторим опит за основаване на триизмерни тъканно инженерни структури на щитовидната жлеза на мишка и човешка хрущялна тъкан Изследването има неоспорим международен приоритет, защото „ Такива проучвания не са провеждани до момента в условия на нулева гравитация. По-нататъшното развиване на технологията е основаването на структури с по-сложна геометрия, а точно цилиндрична форма “, акцентира Кононенко.

Тече опитът Magnetic 3D Bioprinter.

Според астронавта сега на борда на МКС тече опитът Magnetic 3D Bioprinter. „ Днес, съгласно радиограмата, се прави работа за подготовка за опита „ Магнитно произвеждане “, чиято цел е да се оцени положението и работата на инсталациите с съоръжение за опита. Напоследък адитивните технологии са необятно употребявани в биомедицинските проучвания за основаване на триизмерни тъканни структури от органични и неорганични материали “, означи специфичният сътрудник на ТАСС.

Кононенко посочи, че за внедряване на технологията за магнитно произвеждане в открития космос е основано особено научно съоръжение – „ 3D магнитен биопринтер “, който разрешава провеждането на биофабрикационни сесии и записването им на видео, а също по този начин обезпечава хистологична фиксация на получените тъканни структури. за последващия им разбор на Земята

Източник: ТАСС, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР