Русия ще бъде изправена пред тежки икономически санкции, ако създаде

...
Русия ще бъде изправена пред тежки икономически санкции, ако създаде
Коментари Харесай

Лондон обвини Кремъл в заговор, плаши с икономически санкции

Русия ще бъде изправена пред тежки стопански наказания, в случай че сътвори марионетен проруски режим в Украйна, съобщи английският вицепремиер, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Англия упрекна Кремъл, че се пробва да откри проруски водач в страната. Лондон насочи обвиняването късно в събота, като също по този начин съобщи, че съветски разузнавачи са били в контакт с редица някогашни украински политици като част от проекти за инвазия. Руското външно министерство отхвърли мненията като " дезинформация ", обвинявайки Англия и НАТО в " ескалация на напрежението " по отношение на Украйна.

" Ще има доста съществени последици, в случай че Русия предприеме този ход да се опита и да нахлуе, само че и да откри марионетен режим ", съобщи вицепремиерът Доминик Рааб през днешния ден пред телевизия " Скай Нюз ".

В изявление късно в събота английското външно министерство отхвърли да даде доказателства в поддръжка на обвиняванията си си против Москва. То съобщи, че разполага с информация, че съветското държавно управление преглежда някогашния украински народен представител Евгений Мураев като евентуален претендент за началник на проруско управление.

" Няма да толерираме заговора на Кремъл за слагане на проруско управление в Украйна ", съобщи английската външна министърка Лиз Тръс в Туитър.

Източник от външното министерство съобщи, че не е нормална процедура да се споделят разследващи данни, а детайлностите са били единствено разкрити след деликатно обсъждане, с цел да се възпре съветската експанзия. 45-годишният Мураев е проруски политик, който се опълчва на интеграцията на Украйна със Запада.

Според изследване на публичното мнение, извършено от мозъчния концерн " Център Разумков ", извършено през декември 2021 година, той е класиран на седмо място измежду претендентите за президентските избори през 2024 година изборите с 6,3 % поддръжка. Направихте вечерта ми приятна. Британското външно министерство наподобява комплицирано, съобщи Мураев пред английския в. " Обзървър ".

" Това не е доста разумно. На мен ми е неразрешено да влизам в Русия. Не единствено това, само че и парите от компанията на татко ми там са били иззети ", добави той. Днес във Facebook той добави: " Времето на прозападните и проруските политици в Украйна завърши вечно. Украйна има потребност от политици, чиято политика ще се основава само на ползите на националните ползи на Украйна и украинския народ ".

В звук с английското предизвестие се изрече и говорителката на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Емили Хорн. Нейно изказване гласи: " Такъв тип скрит план е надълбоко обезпокои телен. Украинският народ има суверенното право да дефинира своето бъдеще и ние поддържаме нашите демократично определени сътрудници в Украйна. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР