Русия ще бъде готова да използва ядрено оръжие, ако такова

...
Русия ще бъде готова да използва ядрено оръжие, ако такова
Коментари Харесай

Путин определи с указ условията, при които Русия би използвала ядрено оръжие

Русия ще бъде подготвена да употребява нуклеарно оръжие, в случай че такова или друго оръжие за всеобщо поразяване бъде употребявано против нея или нейните съдружници, а също при положение на неядрена експанзия против Руската федерация, която би заплашвала съществуването на страната и опцията за нанасяне на ответен нуклеарен удар.

Това се споделя в подписан през днешния ден от президента Владимир Путин декрет за основите на държавната политика в региона на нуклеарното въздържане, качен на формалния съветски портал за правна информация и представен от ТАСС.

Като условия за допустимо потребление на нуклеарно оръжие от Русия в документа се показва постъпването на достоверна информация за старт на балистични ракети, атакуващи територията на Русия и (или) нейните съдружници, а също по този начин потреблението от съперника против територията на страната и нейните съдружници на нуклеарно или друго оръжие за всеобщо поразяване.

Освен това, Руската федерация ще бъде подготвена да употребява нуклеарно оръжие, ако съперникът влияе върху нейни сериозно значими държавни и военни обекти, чието извеждане от строя ще докара до срив на ответните дейности на нуклеарните сили, и при положение на експанзия с потребление на нормално оръжие, която би заплашила самото битие на съветската страна.

В документа се споделя още, че при нужда президентът може да осведоми военно-политическото управление на други страни и интернационалните организации за готовността да се употребява нуклеарно оръжие, за признато решение за потребление, а също за обстоятелството за потребление на нуклеарно оръжие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР