Русия се подготвя за продължителна война в Украйна и продължава

...
Русия се подготвя за продължителна война в Украйна и продължава
Коментари Харесай

Киев: Русия се подготвя за продължителна война

Русия се приготвя за продължителна война в Украйна и продължава да желае да превземе цялата страна, съобщи Ройтерс, като се базира на почитан чиновник на украинските въоръжени сили.

Бригаден военачалник Олексий Громов съобщи на конференция, че макар че не чака Москва да предприеме офанзива от Беларус, Русия образова нови военнослужещи на територията на своята съседка и е разположила бойни самолети там.

Заместник-министърката на защитата Ганна Маляр на същата конференция предизвести, че наскорошните съветски военни неуспехи не трябва да доведат до утешение. " Кремъл… се пробва да трансформира войната в Украйна в дълготрайна военна борба ", сподели Громов. " Ние и светът не трябва да се успокояваме, тъй като крайната цел на Руската федерация е да завладее цяла Украйна и по-късно тя ще може да продължи ", добави Маляр.

Громов не посочи с каква цел Русия би желала да удължи продължаващата към този момент съвсем 10 месеца война. Украински публични представители показват Кремъл като обезверен да се оправи с наскорошните си военни неуспехи – в това число отстъплението от град Херсон – и да реализира победи, с цел да оправдае войната пред съветската общност. Кремъл по този начин и не дефинира ясно задачите на своята инвазия, като по негови думи частично тя цели да отбрани рускоговорящото население в Източна Украйна. Миналата седмица Русия сподели, че към момента има намерение да превземе минимум по-голямата част от териториите в Източна и Южна Украйна, които разгласи за свои, само че наподобява се отхвърли от завладяването на други региони в западната и североизточната част на страната, които Украйна съумя да отвоюва.

Щабът на украинските въоръжени сили сподели, че главният фокус на Москва сега е в направление на градовете Бахмут и Авдеевка, само че че съветските сили обстрелват Херсон всекидневно и се пробват да си обезпечат по-силни позиции в Запорожка област. " Те схващат, че в случай че не раздължен фронтовата линия в този момент, то тогава тази зима ще бъде пагубна за тях ", съобщи ръководителят на канцеларията на президента Андрий Ермак.

Русия изключи опцията за коледно помирение. Громов изключи такава опция и за празничния новогодишен интервал. " Ще има цялостно преустановяване на огъня само когато на нашата земя не остане нито един окупатор ", съобщи той.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР