Русия се надява да намери решение с Украйна за признаването

...
Русия се надява да намери решение с Украйна за признаването
Коментари Харесай

Владимир Медински: Русия се надява да намери решение с Украйна за признаването на Крим, ДНР и ЛНР

Русия се надява да откри решение с Украйна за признаването на Крим, ДНР и ЛНР. Това сподели ръководителят на съветската делегация, асистент на президента Владимир Медински след края на третия кръг от договаряния с украинската страна, оповестява

„ Не бих желал да разясня какво споделя украинската страна по време на договарянията и след тях. Ние се договорихме да не го вършим обществено притежание. Според тях това (признаване на Крим за съветски и суверенитет на ДНР и ЛНР – бел. ТАСС) ) е " на практика " невероятно. Според мен има огромна разлика сред невероятно и на практика невероятно. И двата въпроса са от първостепенно значение за Русия, за руснаците и, несъмнено, за позицията на нашата делегация. Надявам се, че рано или късно ще намерим решение “, добави още Владимир Медински.

Той също по този начин съобщи, че на 6 март Русия е подготвила към 400 рейса за евакуация на украинци по филантропични коридори, само че евакуацията се провали заради украинските военни тук-там, които Киев не управлява.

" Обещахме да отворим филантропични коридори и го направихме. Да кажем, че през вчерашния ден държахме към 400 огромни рейса изцяло празни, с цел да изведем хората от близките градове и да ги закараме, където изискат. Но всички тези 400 големи рейса стояха празни. Никой не пристигна ", сподели той в изявление за RT, оповестено във вторник.

" Следователно единственият метод да се изясни това е, че държавното управление на Украйна не управлява въоръжените сили в обкръжените градове и в отдалечени райони на страната. Не мога да намеря друго пояснение за това ", разяснява Медински.

Той напомни, че Русия даде обещание да съблюдава режима на преустановяване на огъня, „ през днешния ден, през вчерашния ден и завчера, в продължение на към пет до седем часа всеки ден, ние го спазвахме “.

„ Въпреки това никой не е напускал градовете, т.е. те (украинските военни – бел. ТАСС) не разрешават на хората да напущат градовете и ги държат като жив щит. Това е казусът. Те не извършват заповедите на държавното управление в Киев “, уточни ръководителят на съветската делегация.

„ Това е същинска покруса, само че ние продължаваме да държим филантропичните коридори отворени и взехме решение да продължим да ги държим отворени всеки ден в продължение на няколко часа, през които съветската страна ще съблюдава изцяло прекратяването на огъня. Между другото, украинската страната не се преценява с този режим понякога ", продължава да стреля, кара хората да се опасяват да излязат ", заключи помощникът на президента на Руската федерация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР