Русия се е свързала с няколко азиатски страни, за да

...
Русия се е свързала с няколко азиатски страни, за да
Коментари Харесай

Промоция! Русия предлага на азиатски страни отстъпки от цената на петрола си

Русия се е свързала с няколко азиатски страни, с цел да обсъдят дълготрайни контракти за доставка на нефт, подписани с огромни отстъпки в цената, до момента в който американската администрация продължава да прокарва проект, който ще ограничи цената на съветското черно злато. Това заяви Блумбърг, базирайки се на почитан западен представител.

По думите му предварителните диалози, за предложение на отстъпки до 30 на 100 от цената за някои азиатски купувачи, може да са знак, че Русия се пробва да попречи на полемиките сред страните от групата на седемте най-развити стопански системи, като реализира изключение от идните наказания на Европейския съюз против съветския нефт. Това би разрешило на трети страни по-лесно да го закупуват, и то евтино, избрана от западните страни.

Кремъл също може да се пробва да притегли аварийни купувачи за петрола, който сега продава на Европа.

Русия е предложила на Индонезия да ѝ продаде нефт " на цена, която е с 30 на 100 по-ниска от цената на интернационалния пазар ", написа в Инстаграм неотдавна индонезийския министър на туризма Сандиага Уно, добавяйки, че президентът Джоко Видодо е обмислил предлагането, само че не се е съгласил, поради опасенията от вероятно попадане под американски наказания.

Последният шести кръг от наказания на Брюксел против Москва поради нахлуването ѝ в Украйна включват възбрана за съветския нефт, както и потреблението за закупуването му от трети страни на европейски компании за застрахователни и финансови услуги. Тази възбрана влиза в действие на 5 декември, само че американски държавни чиновници се тормозят, че по този начин сложена тя ще увеличи доста цените на петрола и ще донесе непредвидени облаги на Русия.

Някои европейски страни поддържаха концепцията за основаване на изключение от възбраната за застрахователни услуги за съветския нефт, продаван под интернационално избрана ценова горна граница. Според други обаче сходна скица за таван на цените ще работи единствено в случай че азиатските купувачи, и в частност Индия, се съгласят да вземат участие.

Не е ясно каква е позицията на множеството азиатски страни, само че малко страни са изразили обществено поддръжка за налагане на таван на цената на съветския нефт. Индия не е склонна да се причисли, защото се тормози, че може да загуби шанса промишлеността ѝ да купува съветски недопечен нефт на понижени цени, съгласно източници, осведомени с гледната точка на Делхи.

Друг основен фактор ще бъде на какво равнище е сложена горната граница на цената. Според различен източник американската администрация има намерение цената да бъде закрепена малко над пределните индустриални разноски на Русия, макар че когато влезе в действие таванът ще зависи частично от международната цени на петрола.

За да може Европейски Съюз да одобри проекта за таван на цените, Брюксел ще би трябвало да промени своя пакет от наказания против Кремъл, който беше утвърден едвам след дълъг и сложен спор предходната пролет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР