Русия се е обединила в държава благодарение на нашите книги

...
Русия се е обединила в държава благодарение на нашите книги
Коментари Харесай

Денков: Русия дължи съществуването си на България

Русия се е обединила в страна с помощта на нашите книги и духовници. Това разяснява по-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков в отговори до жители и публицисти през фейсбук.
Прочетете още
“След като видях по какъв начин госпожа Митрофанова (б.р. - посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова) се опитваше да ни изяснява по какъв начин би трябвало да честваме 3 март, откакто пристигна патриархът от Русия и се накара на нашия президент какво споделяме ние по тези празници, аз разбрах, че този празник към този момент не сплотява българите. Няма по какъв начин да ни сплоти, тъй като постоянно може да бъде тълкуван по два разнообразни метода - че е празник, с който сме основани като страна, и това е, което помним като деца и аз бих желал да е подобен, само че в това време това е празникът, на който една имперска мощ се пробва непрестанно да ни подсети, че в случай че не беше тя, нямаше да съществуваме “, сподели Денков.

”24 май за мен е признакът на това, че в случай че не беше българската страна с княз Борис Първи, а по-късно с цар Симеон, нямаше да има може би тази Руска страна, която по-късно ни е освободила. Тя се е обединила точно, тъй като с нашите книги и и духовници, са съумели да обединят тези раздрани племена тогава, с цел да създадат страна, която през днешния ден е със столица Москва и се назовава Русия ”, акцентира министър председателят.

“Историята е доста комплицирана. Затова, когато някой се пробва да ни изяснява, че някой се пробва да подмени историята, аз не съм склонен. Аз познавам историята доста по-добре от това, което написа в учебниците.  И господин Костадинов (Костадин Костадинов от " Възраждане ", б.р.) я познава тази история, само че той избира да споделя тази, която устройва единствено едната страна ”, продължи Денков.

“Искам да бъде разказана цялата история - и с Освобождението на България, и с битката против Съединението, която е пределно ясна в историята, и с отдръпването на съветските офицери от българската войска, когато България е нападната от Сърбия след Съединението. Има доста неща, които да се кажат и те са същинската история ", сподели още министър председателят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР