Русия се бори с нацистката идеология в Украйна, заяви руският

...
Русия се бори с нацистката идеология в Украйна, заяви руският
Коментари Харесай

Разговор Путин - Шолц - сблъсък на гледни точки

Русия се бори с нацистката идеология в Украйна, съобщи съветският президент Владимир Путин по време на днешния си 75-минутен телефонен диалог с канцлера на Германия Олаф Шолц.

На 24 февруари съветският президент изпрати войски в прозападната страна, като съобщи, че Украйна би трябвало да бъде " демилитаризирана " и " денацифицирана ".

" Беше обърнато внимание на продължаващите нарушавания на интернационалното филантропично право от страна на бойци, пропагандиращи нацистка идеология и употребяващи терористични способи ", се споделя в известие на Кремъл след края на диалога.

Путин повтори, че военната интервенция на Москва има за цел да отбрани рускоезичното население на Източна Украйна.

Той упрекна Киев и за това, че " блокира " мирните договаряния.

Шолц, от своя страна, " изрично отхвърли " обвиняването на Москва, че " нацизмът е необятно публикуван в Украйна ".

Той прикани Путин " поради сериозността на военната обстановка и последствията от войната в Украйна, изключително в Мариупол " да реализира " преустановяване на огъня допустимо най-скоро, с цел да се усъвършенства филантропичната обстановка и да се реализира прогрес в търсенето на дипломатическо решение на спора ".

Германският канцлер съобщи, че Москва носи " отговорност " за нарушаванията в международните доставки на храни, породени от нахлуването й в Украйна

" Канцлерът и съветският президент приказваха и за обстановката с храните в международен мащаб, която е изключително напрегната заради нападателната война на Русия ", се споделя в изказване на канцеларията на Шолц.

" Канцлерът му подсети, че Русия носи особена отговорност тук. "

Преди нашествието Украйна беше считана за житницата на света, като изнасяше през пристанищата си 4,5 млн. тона селскостопанска продукция месечно - 12 % от пшеницата на планетата, 15 % от царевицата и половината от слънчогледовото олио.

Но защото пристанищата в Одеса, Черноморск и други са отрязани от света от съветски военни кораби, доставките могат да се реализират единствено по претрупани сухопътни направления, които са доста по-малко ефикасни.

В Германия Шолц е подложен на рецензии поради оръжейните доставки за Украйна, които се считат за незадоволителни, и зависимостта на Германия от вноса на съветска сила.

В момента немската стопанска система се надпреварва да се откъсне от съветската сила и към този момент съвсем изцяло се е отказала от съветските въглища. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР