Русия съзнава потенциала на САЩ да влияят върху Украйна по

...
Русия съзнава потенциала на САЩ да влияят върху Украйна по
Коментари Харесай

Русия не възразява САЩ да се включат в търсенето на изход от украинската криза

Русия осъзнава капацитета на Съединени американски щати да въздействат върху Украйна по въпроса за Минските съглашения и по тази причина няма кардинални възражения Вашингтон да се включи в процеса на спокойно споразумяване на рецесията към Украйна. Това съобщи пред ТАСС съветският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко във връзка концепцията на Киев за основаването на преговорен формат Украйна-Русия-САЩ.

Руденко сподели също, че Русия не изключва опцията да изтегля своите дипломати от Украйна, с цел да ги отбрани от вероятни провокации от страна на режима в Киев и трети страни.

Съединени американски щати и редица западни страни наскоро оповестиха евакуация на личния състав от посолствата си в Киев. Явно нашите западни сътрудници или знаят нещо, което на нас не ни е известно, или приготвят нещо. В тази обстановка си резервираме правото също да вземем нужните ограничения за гарантиране на сигурността на нашите дипломати в Украйна, да ги защитим от вероятни провокации на киевския режим или трети страни, в това число организирайки евакуирането им в родината, сподели заместник-министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР