Русия създаде забранена за полети зона над Донбас, съобщи официалният

...
Русия създаде забранена за полети зона над Донбас, съобщи официалният
Коментари Харесай

Басурин: Русия създаде зона, забранена за полети над Донбас

Русия сътвори неразрешена за полети зона над Донбас, заяви формалният представител на Народното опълчение на Донецката национална република Едуард Басурин.

„ Мисля, че да “, сподели той в ефира на телевизионния канал „ Россия 24 “, отговаряйки на въпрос за затварянето на небето в района и „ разгръщането на чадър “ на зона, неразрешена за полети над Донбас.

Басурин разяснява и настояването на ръководителя на ДНР Денис Пушилин за подсилване на системите за противовъздушна защита в Донбас, като сподели, че не е належащо комплексите да се трансферират на републиката, задоволително е Русия да управлява единствено небето.

По-рано Пушилин сподели, че е изискал от Русия да укрепи системите за противовъздушна защита на републиката след удара на украинските войски с ракета " Точка-У " в центъра на Донецк, при който починаха 20 души.

На 21 февруари Владимир Путин в отговор на настояванията на ДНР и ЛНР и след апел на депутати от Държавната дума призна суверенитета на републиките в Донбас. На 24 февруари Русия стартира специфична военна интервенция за демилитаризиране на Украйна. Путин назова задачата ѝ „ отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години “. Според Министерството на защитата въоръжените сили нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски. С поддръжката на съветската войска групировките на ДНР и ЛНР развиват атака.

Към 17 март бяха унищожени повече от четири хиляди военни инфраструктурни уреди на Украйна, както и 181 самолета и хеликоптера, над 1300 танка и други бронирани бойни машини, 133 реактивни системи за залповогън и 172 дрона, в това число турски “Байрактари”.

Настъплението е на няколко фронта, Киев е блокиран от запад, съветските военни са постигнали превъзходство във въздуха над цяла Украйна. Територията към атомните електроцентрали в Чернобил и Запорожие беше поета под надзор. Осем години по-късно Севернокримският канал беше деблокиран, работи се по възобновяване на водоснабдяването на Крим

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР