Русия съобщи, че е унищожила два украински дрона в Москва

...
Русия съобщи, че е унищожила два украински дрона в Москва
Коментари Харесай

АТАКА С ДРОНОВЕ СРЕЩУ МОСКВА: Русия обвинява Киев в извършен терористичен акт

Русия заяви, че е унищожила два украински дрона в Москва и упрекна Киев, че е направил " терористичен акт " против съветската столица. Тази нощ още веднъж беше оповестена въздушна паника в украинския град Одеса.

„ Прекратен е опит на киевския режим да извърши терористичен акт с два дрона върху обекти на територията на град Москва “, оповестиха от съветското министерство на защитата. Дроновете са били унищожени, няма потърпевши хора. Един от безпилотните летателни апарати е паднал покрай съветското министерство на защитата, а другият е блъснал бизнес център.

В региона на Одеса тази нощ още веднъж са се чули детонации. Военновъздушните сили предизвестиха, че в региона на града има опасност съветски ударни дронове.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи в изявление за Си Ен Ен, че от началото на контраофанзивата си Украйна си е върнала към 50% от териториите, окупирани от Русия. По думите му Москва към този момент е изгубила войната от позиция на поставените цели, а точно - да се изтрие Украйна от картата, да се отстрани нейната самостоятелност, нейният суверенитет, да бъде присъединена към Русия. Блинкън обаче призна, че задачата на Украйна да си върне териториите, хванати от Москва, ще бъде „ доста тежка борба “.

Междувременно съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия ще размени износа на украинско зърно, хранителни артикули, торове и други артикули за Африка. Той добави, че Русия може да направи това " както на комерсиална, по този начин и на безвъзмездна основа ". По-рано този месец Русия излезе от договорката, позволяваща безвредното превозване на украинско зърно през Черно море, откакто се оплака, че обвързваното с нея съглашение за разрешаване на износа на съветски храни и торове не се съблюдава. Москва разгласи, че ще счита товарните кораби, пътуващи за Украйна през Черно море, за евентуални военни цели.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР