Русия сама ще създаде нови гаранции за сигурност, тъй като

...
Русия сама ще създаде нови гаранции за сигурност, тъй като
Коментари Харесай

Захарова: Русия сама ще създаде гаранции за сигурност, тъй като НАТО ги отказа

Русия сама ще сътвори нови гаранции за сигурност, защото страните-членки на НАТО и ОССЕ отхвърлиха да ги разискват. Това сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в изявление за телевизионния канал Al Jazeera.

Дипломатът напомни, че шест месеца преди началото на специфичната военна интервенция Русия предложи на западните страни, Съединени американски щати, членовете на НАТО и ОССЕ да разработят нови гаранции за сигурност, които да убедят всички участници в мирните планове. " Това ни беше отказано. Ние формализирахме нашите оферти в писмен тип, изпратихме ги до западните столици и, за жалост, получихме отвод от съществено разискване. Тъй като ни беше отказано да обсъждаме гаранции за сигурност, в този момент ще създадем тези гаранции за сигурност себе си ”, сподели още Захарова.

„ Северноатлантическият алианс взе участие в спора в Украйна, НАТО е тази, която обезпечава на Киев оръжие, наемници, пари и разследваща информация. Наистина ли мислите, че НАТО не е във война с Русия? В последна сметка всички оръжия, всички бойци, наемници, инструктори, съветници, разследващи данни са предоставени на режима в Киев от НАТО. Разбира се, НАТО взе участие в тези военни дейности, несъмнено. И точно НАТО тласна киевския режим към това “,  добави Захарова.

Руският президент Владимир Путин, на фона на сериозното изостряне на обстановката в Донбас, когато управляващите на ДНР и ЛНР оповестиха за най-интензивния обстрел от украинските войски напоследък, на 24 февруари предходната година разгласи специфична военна интервенция в Украйна в отговор на молба на водачите на републиките от Донбас за помощ. След това Западът наложи наказания против Русия и усили доставките на оръжие и военна техника за Киев със суми, оценени на този стадий в милиарди долари. В същото време украинските управляващи неведнъж са упорствали за прехвърлянето на Киев на още повече оръжия, по-модерни мостри, както и ракети и самолети с огромен обхват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР