Русия с действията си в ситуацията около Украйна оспорва принципите

...
Русия с действията си в ситуацията около Украйна оспорва принципите
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: Русия оспорва принципите на световния ред след две световни войни

Русия с дейностите си в обстановката към Украйна оспорва правилата на следвоенния международен ред, разяснява държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, изказвайки се в петък на конференцията по сигурността в Мюнхен, оповестява ТАСС.

" Струва ми се, че има задълбочено схващане, че протичащото се в Украйна... би трябвало да има значение за всички по света. Първо, само че освен, животът и благосъстоянието на украинците са заложени на карта, само че и по-важни правила, които са в основата на целия интернационален ред, редът, открит след две международни войни и Студената война, главните правила, нужни за поддържане на мира и сигурността. И тези правила се оспорват в Украйна от Русия ".

Става въпрос за правила като отвод от основаване на сфери на въздействие, от покоряване на съседите на тяхната воля, от диктуване на другите страни какъв избор би трябвало да създадат, какви би трябвало да бъдат решенията им, тяхната политика, в това число с кого да подписват съюзи. " По разнообразни способи, по взаимодопълващ се метод и мисля, че по мощен метод страните застават в отбрана на Украйна и заложените правила ", сподели Блинкън.

По-рано през днешния ден украинският министър на защитата Олексий Резников заяви, че броят на съветските войски към Украйна е достигнал 149 000 души. Той уточни и че Киев ускорява защитата си, само че няма желание да минава в нахлуване против Донбас или Крим.

Украинските държавни сили и проруските сепаратисти оповестиха за засилен обстрел в Източна Украйна за втори следващ ден - ескалация, която Вашингтон и други западни съдружници считат, че може да бъде част от съветски предлог за навлизане в Украйна.

На фона на скептицизма на Запада пък Русия разгласи, че изтегля още танкове и други бронирани машини от регионите до границата с Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР