Русия регистрира пореден рекорд на смъртните случаи заради новия коронавирус

...
Русия регистрира пореден рекорд на смъртните случаи заради новия коронавирус
Коментари Харесай

Пореден рекорд на смъртните случаи заради коронавируса в Русия

Русия записва следващ връх на смъртните случаи поради новия ковид за едно денонощие, съобщи ТАСС.

Федералният действен щаб да битка с инфекцията заяви през днешния ден за 1195 умряли за миналите 24 часа. Досегашният връх от 1189 смъртни случая датираше едвам от през вчерашния ден. Общият брой на умрелите поради ковид в страната към този момент е над 243 хиляди - най-вече в цяла Европа.

Новите инфектирани още веднъж са над 40 хиляди - за пети път през последните шест денонощия (с изключение на вторник). Потвърдените случаи на ковид в Русия, с население от към 144 милиона души, към този момент са общо 8,673 милиона - индикатор, по който страната е на пето място в Европа и втора в Европа след Англия.

Тази седмица в Русия бе оповестена от управляващите за неработна, в опит да бъде спряна най-тежката коронавирусна вълна в страната от началото на пандемията, почнала след появяването на новия вид Делта. Кремъл изяснява утежняването на епидемиологичната конюнктура с бавното движение на имунизационната акция - със приключен имунизационен курс е единствено към една трета от популацията, отбелязва Ройтерс.

Вчера управляващите в пет съветски района споделиха, че ще удължат в допълнение неработния интервал. Кметът на Москва Сергей Собянин обаче съобщи, че епидемиологичната конюнктура в столицата се е нормализирала и някои ограничавания там ще бъдат анулирани в понеделник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР