Русия регистрира днес нов рекорд на дневния брой на починалите

...
Русия регистрира днес нов рекорд на дневния брой на починалите
Коментари Харесай

Русия регистрира нов рекорд на починали от Covid-19 за втори пореден ден

Русия записва през днешния ден нов връх на дневния брой на умрелите от Covid-19 за втори следващ ден, обстановка, която разтревожи Кремъл на фона на бавните темпове на имунизационната акцията и на неналичието на антиковидни ограничения, съобщи Франс прес.

От юни Русия се бори с епидемиологична вълна, обвързвана с по-заразния вид Делта на ковид. През последните 24 часа 857 души са умряли, излиза наяве от данни, оповестени от държавното управление. Вчера бяха регистрирани рекордните 852 смъртни случая, свързани с ковид.

Общо 206 388 души са умрелите от Covid-19 в Русия от началото на пандемията, съгласно ограничаваща методика за отчитане на смъртните случаи, употребена от управляващите. Руската статистическа работа Росстат, която употребява по-разширена методика, регистрира над 350 000 смъртни случая в края на юли 2021 година

" Наблюдаваме наклонност на растеж на новозаразените, числата нарастват, виждаме мрачни върхове на умрелите ", сподели пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави: " Тази обстановка е сериозна причина за безпокойствие, само че и за готовност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР