Русия развива конструктивни отношения с държавите от Африка, но те

...
Русия развива конструктивни отношения с държавите от Африка, но те
Коментари Харесай

Песков: Отношенията на Русия с държавите в Африка не са насочени към трети страни

Русия развива градивни връзки с страните от Африка, само че те не се ориентирани към трети страни, съобщи пред публицисти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Говорителят на Кремъл приказва по адрес на казаното през днешния ден от президента на Франция. Еманюел Макрон упрекна Русия, че е „ мощ, която дестабилизира Африка “, в изявление за „ Франс енфо “, Радио „ Франс “ и „ Франс 24 “, обещано в коридорите на форума в Париж, отдаден на така наречен Нов световен финансов пакт.

„ Не, Русия развива своите положителни, градивни връзки с всички страни от Африка. Тези връзки са въз основата на взаимното почитание, основаващо се на угриженост и съпричастност с проблемите на приятеля “, сподели Песков, разяснявайки изявлението на Макрон.

По думите на представителя на Кремъл „ тези връзки под никаква форма не са ориентирани и не могат да бъдат ориентирани към трети страни “. В този ред на мисли Песков сложи акцента върху това, че в Москва „ не биха желали тези взаимоотношения да стават предмет на терзание у който и да било “.

ТАСС обръща внимание и на друго изказване на Макрон от упоменатото изявление, а точно, че Русия е „ страна, която, употребявайки частни военизирани групировки, е поела по пътя на дестабилизацията на Африка “, както и че „ по личен избор Русия играе роля, която не е в интерес на международната общност “.

В същото време Песков сподели, че появяването на предопределено за Киев оръжие от Запада на границите на Израел и неговата допустима приложимост срещу Тел Авив съставлява изцяло действителна опасност, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Оценяваме тази опасност като доста, доста действителна. Още преди ние говорихме за сходна заплаха, а по този начин също и за това, че предопределено за Украйна западно оръжие към този момент се продава на разнообразни незаконни групировки в Европа и така нататък Това е един неминуем развой “, сподели Песков в отговор на въпроса какво считат в Кремъл във връзка с разполаганото до границите на Израел оръжие от Запада и надлежно за безпокойствата от израелска страна за неговото допустимо потребление против Тел Авив.

„ Колкото повече оръжие, предопределено за Украйна, се изпраща там, където нито може да му се направи естествен доклад, нито да се обезпечи неговата сигурност, толкоз повече, несъмнено, то носи голяма опасност за районната, а в по-широк подтекст, и за международната сигурност “, добави Песков, представен от ТАСС.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР