Русия разследва вчерашния взрив, довел до , като терористичен акт,

...
Русия разследва вчерашния взрив, довел до , като терористичен акт,
Коментари Харесай

Атаките срещу Крим зачестяват насред вълната руски удари по Украйна

Русия проверява вчерашния гърмеж, довел до, като " терористичен акт ", споделя източник на РИА " Новости ".

Часове след офанзивата в Северен Крим са свалени четири безпилотни устройства съгласно ръководителя на анексирания полуостров Сергей Аксьонов, като съгласно съветска медия най-малко един е на жп линия близо до гара в Джанкойския регион.

От съображения за сигурност придвижването на товари по Кримския мост, свързващ полуострова с останалата част на Русия, в това време няма да бъде пуснато от съображения за сигурност, поради непрекъснати " провокации ", за РИА " Новости " вицепремиерът Марат Хуснулин.

Натискът против Крим пораства в последните дни, на фона на уверенията на украинския президент Володимир Зеленски, че страната му " сигурно " ще си го върне.

Това става, до момента в който се приготвя дълго чаканата контраатака на Украйна, като една от чиито цели се показва азовското крайбрежие, близо до полуострова.

Кой е причинителят и какво реализира

Според основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW) незнайните причинители да са " украински партизани ". Използвано е самоделно взривно устройство съгласно управляващите в Крим, Аксьонов показва като причинител " саботьори ". Както отбелязва ISW, украински източници и партизански групи не са коментирали случая.

Последиците от него съгласно английското военно разузнаване, обаче може да са съществени. Това е единствената жп линия към пристанището на Севастопол, където се намира Черноморският флот. " Инцидентът евентуално ще прекъсне доставките и евентуално оръжията, като крилатите ракети " Калибр ", към Черноморския флот ", се в днешната сводка на разузнаването. " Всеки бойкот в тази сензитивна област още усили още повече терзанията на Кремъл за способността да пази друга основна инфраструктура в Крим ", продължава известието. " Полуостровът резервира значима психическа и логистична роля във войната на Русия в Украйна. "
Атаките " Калибър " зачестиха в средата на месеца, до момента в който. За нахлуване с " Калибър " и ирански дронове " Шахед " бе обявено и тази нощ. От тези ракети прехванати са едвам половината. С други думи, три са попаднали в задачата. При една от офанзивите в Кривий Рих (известен и с съветското име Кривой Рог) в Днепропетровска област са унищожени цехове и съоръжение в частно дружество.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР