Русия разпореди шестмесечна забрана за износ на бензин, считано от

...
Русия разпореди шестмесечна забрана за износ на бензин, считано от
Коментари Харесай

Русия забранява износа на бензин от март

Русия разпореди шестмесечна възбрана за експорт на бензин, считано от 1 март, предава Reuters. Целта: да резервира цените постоянни на фона на възходящото търсене от страна на потребителите и земеделските производители и да даде опция за поддръжка на рафинериите във втория по величина експортьор на нефт в света.

Забраната, за която първо заяви съветският вестник РБК, беше доказана от представител на заместител министър-председателя Александър Новак, който е отговорник на президента Владимир Путин за големия енергиен бранш на Русия.

РБК, базирайки се на неидентифициран източник, съобщи, че министър-председателят Михаил Мишустин е одобрил възбраната, откакто Новак я е предложил в писмо от 21 февруари. Втори източник съобщи пред Reuters, че решението е взето, само че указът към момента не е публикуван.

За да се компенсира несъразмерното търсене на петролни артикули, е належащо да се подхващат ограничения, които да спомогнат за стабилизирането на цените на вътрешния пазар “, цитира РБК думите на Новак в предлагането му.

Цените на бензина на вътрешния пазар натоварват за водачите и фермерите в най-големия експортьор на пшеница в света тъкмо преди президентските избори на 15-17 март. Същевременно някои съветски рафинерии бяха наранени от украински безпилотни офанзиви през последните месеци.

Русия и Украйна нападна взаимно енергийните си инфраструктури в опит да нарушат линиите за доставки и логистиката и да деморализират съперниците си, защото търсят преимущество във към този момент продължаващия две години спор, който не демонстрира признаци на край.

Износът на нефт, петролни артикули и газ е несъмнено най-големият експорт на Русия, главен източник на доходи в задгранична валута за съветската стопанска система, възлизаща на 1.9 трилиона $, и подсигурява на Москва място на най-високата маса в международната енергийна политика.

Кремъл работи със Саудитска Арабия, най-големия експортьор на нефт в света, за поддържане на високи цени като част от по-широката група ОПЕК+, която включва Организацията на страните експортьорки на нефт и основни съдружници.

Русия към този момент непринудено понижи износа си на нефт и горива с 500 000 барела дневно през първото тримесечие като част от напъните на ОПЕК+ за поддържане на цените.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР