Русия разположи мобилни брегови ракетни системи на северен Курилски остров,

...
Русия разположи мобилни брегови ракетни системи на северен Курилски остров,
Коментари Харесай

Русия постави ПВО системи на Курилските острови

Русия разположи мобилни брегови ракетни системи на северен Курилски остров, част от стратегически ситуирана верига от острови, които се простират сред Япония и съветския полуостров Камчатка. Това заяви организация Ройтерс, базирайки се на съветското министерство на защитата.

Руските ракетни системи Bastion, които имат ракети с обхват на полета до 500 км, са били ситуирани на остров Парамушир в северната част на Курилските острови. Крайбрежните военнослужещи на Тихоокеанския флот ще водят непрекъснато наблюдаване за надзор на прилежащата акватория и проливните зони, прецизират от министерството.

на Парамушир е основан боен лагер с условия, позволяващи целогодишно обслужване, настаняване, отдих и храна на персоналния състав.

Разполагането на Противовъздушна отбрана идва година откакто Русия сътвори системите Bastion на остров Матуа, в централната част на Курилския било.

Япония предявява искания към държаните от Русия южни Курилски острови, които Токио назовава Северни територии. Териториалният спор, датира от края на Втората международна война, когато руските войски завзеха островите от Япония.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР