Русия продължава успешно да заобикаля западните санкции, като разработва нови

...
Русия продължава успешно да заобикаля западните санкции, като разработва нови
Коментари Харесай

NYT: Новият транспортен коридор Север-Юг прави Русия напълно независима от западните санкции

Русия продължава сполучливо да заобикаля западните наказания, като създава нови направления за търговия с световния Юг.  нарича интернационалния транспортен кулоар „ Север-Юг “ един от най-важните планове за осъществяване на упоритостите на Москва. Според изданието новата железопътна линия през Иран ще бъде основен детайл за реализирането на проектите на Москва „ за дефинитивно завръщане от Запада “.

 

Проектът е железопътна линия на стойност 1,7 милиарда $, която би трябвало да стартира да се строи тази година и ще бъде последната връзка сред Русия и иранските пристанища в Персийския залив, осигурявайки елементарен достъп до търговски центрове като Мумбай. Както отбелязва изданието, интернационалният кулоар „ Север-Юг “ ще стане най-важният фактор за обезпечаване и ускорение на потока от импорт в Русия, а също по този начин доста ще опрости износа на съветски естествени запаси, които са от решаващо значение за стопанската система на страната.

 

Освен това коридорът ще добави комерсиалните пътища на Русия към Китай и Индия, които сега са нейните най-големи търговски сътрудници. През 2023 година размерът на търговията на Русия с двете страни надвиши предвоенния размер на търговията с Европейски Съюз, написа още изданието.

Новата железопътна линия ще свързва линиите сред Иран и Азербайджан на север, а по-късно и с съветската железопътна мрежа. След довеждане докрай на строителството - което се чака да стане през 2028 година - транспортният кулоар ще се простира на 7200 км и ще бъде отвън зоната на западните наказания, написа NYT. От иранските точки на брега на Персийския залив съветските търговци ще могат елементарно да доближат до Индия, както и до Саудитска Арабия, ОАЕ, Пакистан и други страни.

 

 

Инфо: " Труд "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР