Русия призовава Международната морска организация и дипломатическите мисии на редица

...
Русия призовава Международната морска организация и дипломатическите мисии на редица
Коментари Харесай

Русия призова собствениците на кораби в пристанището на Мариупол, сред тях и Царевна”, да ги изведат

Русия приканва Международната морска организация и дипломатическите задачи на редица страни, измежду които и България, да окажат въздействие на притежателите на задгранични кораби в пристанището на Мариупол, с цел да ги изведат до местата по непрекъсната регистрация. Това съобщи началникът на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, представен от ТАСС.

" Призоваваме дипломатическите представителства на България, Доминиканската република, Либерия, Панама, Турция, Ямайка и Международната морска организация да окажат дейно въздействие върху притежателите на намиращите се в пристанището на Мариупол съдове да ги изведат до местата по непрекъсната регистрация ", сподели Мизинцев.

Той посочи, че шест задгранични товарни кораба остават в пристанището на югоизточния украински град на Азовско море, който бе високомерен този месец от армията на Русия и подкрепяните от нея сепаратисти в Донецка област.

" Въпреки изискванията, основани от съветската страна за безвредно излизане на шест задгранични кораба за сухи насипни товари, блокирани преди този момент от Украйна: " Царевна " (България), " Азбург " (Доминиканска република), " Смарта " (Либерия), " Блу Стар " (Панама), " Азов Конкорд " ( Турция), " Лейди Аугуста " (Ямайка), от водите на Мариупол, управленията на страните, от (които са) фирмите притежатели на съдовете, към момента не са подхванали ограничения за евакуиране на тези кораби ", сподели Мизинцев.

Той разгласи, че експерти от съветския Военноморски флот са отстранили заплахата от мини в акваторията на пристанището на Мариупол.

" В резултат... цивилни кораби може безвредно да употребяват пристанището “, сподели съветският военачалник. Той обърна внимание, че през вчерашния ден сутринта съветските въоръжени сили са отворили в Азовско море морски филантропичен кулоар " с дължина 115 благи и ширина 2 благи ", който действа непрекъснато.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР