Русия призовава държавите-членки на Съвета за сигурност на ООН да

...
Русия призовава държавите-членки на Съвета за сигурност на ООН да
Коментари Харесай

Дмитрий Полянски: САЩ и Германия ще се окажат съучастници, ако Ил-76 е свален с техни оръжия

Русия приканва държавите-членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да осъдят злополуката на съветския аероплан Ил-76 с украински военнопленници, свален от въоръжените сили на Украйна в региона на Белгород; Съединени американски щати и Германия ще се окажат съучастници, в случай че самолетът е свален с техни оръжия. Това съобщи първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски, съобщи ТАСС.

„ Призоваваме членовете на Съвета за сигурност и управлението на Организация на обединените нации изрично да осъдят този и всички други терористични актове на киевската хунта “, сподели той на съвещание на Съвета за сигурност, свикано от Русия поради злополуката на Ил-76.

„ Мълчанието в тази обстановка единствено ускорява увереността на корумпирания диктаторски режим на Зеленски в личната му безотговорност “, акцентира дипломатът. " Всичко, което виждаме обаче до момента, са доста примитивни и страхливи опити на представители на киевските управляващи, обратно на очевидните обстоятелства, да отхвърлят отговорността за това закононарушение. Действайки по този метод, те към този момент намерено излъгаха, объркаха се и сами се закопават в тази неистина от ден на ден и повече ", сподели Полянски.

Според дипломата „ киевският режим по някаква причина, необяснима за всеки естествен човек, реши да попречи (размяната на военнопленници) и то по най-варварския метод “. „ Важно е да се разбере дали приказваме за променчивост в дейностите на украинските бойци и нечия независима самодейност или за умишлено, добре премислено закононарушение, което не се вписва в никаква морална координатна система “, означи съветският посланик.

Както напомни заместник-постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации, незабавно след терористичната офанзива Генералният щаб на украинските въоръжени сили „ излезе с триумфално изказване, от което следва, че самолетът е бил съзнателно свален тъкмо от „ доблестни украински воини. ” Новината, съгласно Полянски, „ бързо беше публикувана от украинските медии ”.  " С постъпването на информация обаче, че на борда има техни военнопленници, киевският режим се паникьоса и стартира трескаво да прикрива следите си. Споменатите първи самопризнания за присъединяване на украинските въоръжени сили бяха доста неумело изчистени в интернет. В същото време се подмятат нови версии, една от друга по-абсурдни ”, акцентира дипломатът. Полянски означи, че Русия ще направи всичко, с цел да подсигурява, че виновните за тези закононарушения „ понесат заслуженото наказване “. Този ​​път ще бъде доста по-трудно за киевския водач да прикрие това закононарушение, заключи той.

По думите на Полянски, предварителното следствие е посочило, че този терористичен акт на украинските въоръжени сили е осъществен благодарение на зенитно-ракетен комплекс. " Ракетите са били изстреляни от село Липци, Харковска област. Има доста индикации, че това може да са или американски " Пейтриът ", или създадени в Германия IRIS-T. Ако това се удостовери, западните страни, които ги доставят, ще се окажат директни съучастници в това закононарушение, както са съучастници на украинските въоръжени сили при обстрела на мирни региони на съветски градове от западни оръжия “, акцентира съветският посланик.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР