Русия приветства призива на американския президент Доналд Тръмп към Русия,

...
Русия приветства призива на американския президент Доналд Тръмп към Русия,
Коментари Харесай

Русия приветства призива на Тръмп за отказ от ядрените оръжия

Русия приветства апела на американския президент Доналд Тръмп към Русия, Съединени американски щати и Китай да се откажат изцяло от нуклеарните оръжия. Това съобщи на брифинг през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от ТАСС.

" Като се има поради възходящата роля на нуклеарните оръжия в американските доктринални документи и последователното им преобразяване в едно от средствата, които може да бъдат употребявани на бойното поле, сходни изказвания са добре пристигнали ", сподели Рябков.

Според него това е допустимо в границите на едно всеобщо и цялостно разоръжаване. " Руската позиция беше неведнъж заявявана – с цел да се реализиран по-нататъшни стъпки в региона на нуклеарното разоръжаване, би трябвало да осигурим образуването на цялостен набор от предпоставки.

Трябва да се вземат поради доста фактори, които директно засягат стратегическата непоклатимост – от появяването на системи за противоракетна защита и вероятното появяване на оръжие в Космоса до огромни промени в региона на стандартните оръжия, появяването на кибернетични оръжия и доста други ", сподели Рябков.

Той също по този начин акцентира, че Русия е подготвена да изложи в елементи позицията си пред представители на Съединени американски щати и други страни, в това число " нуклеарната петорка ".

Рябков направи тези мнения единствено няколко месеца откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, а Русия ги последва. Всяка от двете страни упреква другата, че е нарушила това съглашение, крайъгълен камък на сигурността след Студената война.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР