Русия предупреди за възможна ескалация на войната срещу Украйна, след

...
Русия предупреди за възможна ескалация на войната срещу Украйна, след
Коментари Харесай

Русия порица изключително опасното решение на Германия за танковете

Русия предизвести за допустима ескалация на войната против Украйна, откакто да ѝ изпрати танкове " Леопард " след седмици на напън от Киев и неговите съдружници.

" Това извънредно рисково решение извежда спора на ново равнище на борба ", безапелационен бе съветският дипломат в Германия Сергей Нечаев.

По негови думи подобва доставка неизбежно ще докара до " гибелта освен на съветските бойци, само че и на цивилното население ".

За следващ път се уверихме, че Германия, както и нейните най-близки съдружници, не се интересуват от дипломатическо решение на украинската рецесия, посочи Нечаев. Той уточни, че с доставките на по-тежки оръжия на Украйна Берлин " унищожава остатъците от взаимно доверие и аргументи непоправима щета на така и така плачевното положение на руско-германските връзки ".
 Официално: Германия дава 14 танка
Официално: Германия дава 14 танка " Леопард " на Украйна

Скоро би трябвало да стартира и образованието на украинските бойци

На противоположния полюс бе реакцията в Украйна. Киев приветства решението на Германия, наричайки го " първа стъпка " в процеса на въоръжаване на Украйна с съвременни бойни машини.

" Първата стъпка за танковете е направена. Следваща - " танковата коалиция " . Имаме потребност от доста леопарди ", съобщи ръководителят на президентската администрация на Украйна Андрий Йермак, визирайки други страни като Полша, които оповестиха, че също ще изпратят такива танкове с утвърждението на Берлин.

Англия, Франция и Полша също приветстваха решението на Германия.

Британският министър председател Риши Сунак похвали решението на съдружниците от НАТО за изпращане на съществени бойни танкове в Украйна.

" С те ще засилят отбранителната огнева мощност на Украйна. Заедно ускоряваме напъните си, с цел да подсигуряваме, че Украйна ще завоюва тази война и ще обезпечи дълготраен мир ", написа той в Туитър.
 За Запада към този момент няма червени линии за Украйна, уверена Русия
За Запада към този момент няма червени линии за Украйна, уверена Русия

Съединени американски щати намерено заявили проектите си за стратегическа победа над Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР