Русия пречи на евакуирането на ранени украински бойци от стоманодобивния

...
Русия пречи на евакуирането на ранени украински бойци от стоманодобивния
Коментари Харесай

Украйна: Русия иска да залови защитниците на Мариупол

Русия пречи на евакуирането на ранени украински бойци от стоманодобивния цех " Азовстал " в южния град Мариупол, тъй като желае да ги залови . Това съобщи регионалният шеф на Донецк Павло Кириленко, представен от " Ройтерс ".

По негови думи Русия блокира и напъните за образуване на филантропични коридори на други места в Донецк, само че съветските сили са арестувани в неговия район.

Стотици бойци и няколко цивилни се укриват в стоманодобивния цех - последното им барикада в Мариупол. в продължение на седмици, само че съветският президент Владимир Путин съобщи, че

" Те желаят да употребяват опцията да заловят бранителите на Мариупол, множеството от които са от батальона " Азов ", изясни Кириленко, визирайки група бойци, заклеймявани от Москва.
 Руските сили приключват едностранно офанзивите против Обновена
Руските сили приключват едностранно офанзивите против " Азовстал "

Засега няма без значение удостоверение

Следователно съветската страна не е съгласна с никакви ограничения за евакуация във връзка с ранените (украински) войски , заключи той.

От своя страна Русия отхвърля да има за цели цивилни жители в това, което назовава специфична военна интервенция за разоръжаване на Украйна. Според Запада това е подправен предлог за война.

По данни на градския съвет на Мариупол към 100 000 поданици на града са " в смъртна заплаха " заради съветски обстрел, а дефицитът на питейна вода и храна е " пагубен ".

Русия предприе атака против Донецк и друга източна провинция на Украйна във втория стадий от своята инвазия.
 Три аргументи Путин да спре пред портите на
Три аргументи Путин да спре пред портите на " Азовстал "

Битката за Мариупол е от голямо значение и за двете страни

Новата атака продължава към този момент втора седмица и съперникът не е постигнал своите тактически или стратегически цели , съобщи Кириленко.

По негови думи Русия " нито един път " не е спазвала постигнатите съглашения за основаване на филантропични коридори. Русия пък твърди, че Украйна е отговорна за неуспеха на договарянията за безвредни коридори за евакуация.

Кириленко уточни, че макар неналичието на съглашения за филантропични коридори едвам 370 000 поданици са останали в следените от Украйна елементи на Донецка област спрямо 1,67 милиона преди нахлуването на Русия.

Над 270 000 са избягали от Донецка област с влакове, а близо 80 000 - с коли.
 Сателитни фотоси демонстрират трети всеобщ гроб край Мариупол
Сателитни фотоси демонстрират трети всеобщ гроб край Мариупол

След селата Мангуш, Виноградне, и в село Стари Крим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР