Русия поведе с 1:0 на Канада и върви уверено към

...
Русия поведе с 1:0 на Канада и върви уверено към
Коментари Харесай

Рубльов даде преднина на Русия в 1/2-финалите на Купа Дейвис

Русия поведе с 1:0 на Канада и върви решително към финала на Купа „ Дейвис “ в Мадрид. Андрей Рубльов завоюва първия мач на сингъл, надигравайки с 6:4, 6:4 представителят на „ кленовите листа “ - Васек Поспишил.

Втората ракета на "Сборная ", който играе една от най-силните седмици в кариерата си, направи ударен старт в мача. Поведе с 2-0 без да губи точка и до осмия гейм бе непреклонен. Желанието му да играе оптимално нападателно и с доста дълбоки удари му сътвори и проблеми по-късно, като в осмата част в последна сметка Рубльов избави три топки за пробив и се измъкна – 5-3.

Веднага по-късно руснакът реши да играе с оптимален риск и да сложи напрегнат Поспишил, само че пропусна задатък от 0-40 и три следващи сетбола. При 5-4 международният №23 сервираше за сета и поведе.

След почивката Поспишил изостана с 1-3, само че пролича, че има останала още доста убеденост. Канадецът стига до 3-3 и не даваше сигнали на съмнение, само че още в идващия гейм бе продънен, а по-късно Рубльов не му остави късмет – 6-4.

В идващият мач на сингъл се изправят първите ракети на Русия и Канада в лицето на Карен Хачанов и Денис Шаповалов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР