Русия планира да увеличи производството на петрол следващия месец, като

...
Русия планира да увеличи производството на петрол следващия месец, като
Коментари Харесай

Русия може да увеличи добива на петрол още от юли

Русия възнамерява да усили производството на нефт идващия месец, като експортните потоци се пренасочват, с цел да се избегнат западните наказания, споделиха енергийни чиновници в четвъртък, прогнозирайки, че добивът на нефт ще бъде или постоянен, или ще намалее леко тази година, предава Ройтерс.

" Всъщност сме покрай равнищата от февруари, когато имахме (производство на петрол) по 10,2 милиона барела дневно, планираме да го увеличим в допълнение през юли според от проектите на фирмите ", сподели вицепремиерът на Русия Александър Новак пред кореспонденти.

Добивът от Русия - третия по величина производител на нефт в света след Съединените щати и Саудитска Арабия спадна с към 10% до 10,05 милиона барела дневно през април по отношение на февруари, откакто някои купувачи отложиха или отхвърлиха съветски нефт заради глобите.

Производството се възвръща, защото фирмите пренасочват потоците, сподели Новак в четвъртък.

Санкциите на Запада против Русия поради спора в Украйна принудиха доста вносители на нефт да заобикалят търговията с Москва, което накара спот цените на съветския недопечен нефт да паднат по отношение на други производители. Това даде на рафинериите в Индия и Китай опция да закупят на ниска цена недопечен нефт.

Очаква се производството на съветски нефт да остане или на едно равнище, или да намалее с 3-5% тази година, сподели Николай Шулгинов, министър на енергетиката на Русия, в настрана изявление за вестник " Известия " в четвъртък.

Той сподели, че задачата на Европейския съюз да размени съветските изкопаеми горива до 2027 година е политическо изказване, защото, съгласно него, не е допустимо незабавно блокът да размени съветския газ и нефт, като се има поради, че те съставляват надлежно към 40% и 30% от доставките за блока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР