Русия планира да реформира силите си за противовъздушна отбрана (ПВО)

...
Русия планира да реформира силите си за противовъздушна отбрана (ПВО)
Коментари Харесай

Русия планира реформа на противовъздушните си сили, засилва отбраната край Финландия

Русия възнамерява да реформира силите си за противовъздушна защита (ПВО) след насъбрания нов опит във войната в Украйна. Москва ще укрепи въздушната си защита също в отговор на присъединението на Финландия към НАТО. Това съобщи Ройтерс, като се базира на оповестено през днешния ден в съветския в. " Червена звезда " изявление с генерал-лейтенант Андрей Дьомин, заместник-командващ галактическите сили на Русия.

По думите му съветските сили за противовъздушна защита са се сблъскали с редица провокации при украинските удари.
Според военачалник Дьомин Русия е добавила повече от 50 мобилни радарни станции, а самолети за ранно предизвестие и надзор " Бериев А-50 " патрулират непрекъснато. Укрепени са били също ракетните и противовъздушните установки в околните до Украйна региони.

В украинските региони под съветски надзор са били основани подразделения за Противовъздушна отбрана за отбрана на основни обекти, сподели Дьомин и добави, че Русия е нараснала производството на противодесантни оръжейни системи.
Реформите " безспорно са планувани и ще бъдат осъществени ", сподели Дьомин.

" Целта на идните промени е развиването на въоръжените сили, ориентирано към възстановяване на системата за противовъздушна защита на Руската федерация ", уточни той.

Дьомин сподели, че Русия ще ускори също защитата си, откакто Финландия, която има обща граница с Русия от 1300 километра, се причисли към НАТО.

" В тези условия силите за противовъздушна защита работят по въпроса за отбраната на държавната граница в северозападната част на страната в сходство с нарасналото равнище на опасност ", сподели Дьомин.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР