Русия отрече дейностите, в които е обвинявана в рамките на

...
Русия отрече дейностите, в които е обвинявана в рамките на
Коментари Харесай

Русия отрече да е извършвала незаконна дейност в рамките на Paradise Papers


Русия отхвърли дейностите, в които е упреквана в границите на огромното следствие за офшорни активи Paradise Papers, дело на Международния консорциум на проверяващите публицисти.

Ръководителят на комисията за интернационалните връзки към Съвета на федерацията Константин Косачев съобщи, че изтеклата информация „ възбужда страсти “ и има „ объркана дефиниция “. „ Това, което е разказано тук, е общоприета и законна комерсиална активност “, съобщи той, представен от РИА-Новости. По думите му комерсиалните покупко-продажби, за които става въпрос в разкритията, са разказани като „ скрит план против основите на западната народна власт “.

Реакция пристигна и от една от упрекнатите съветски компании „ Сибур “, която уточни в изказване, че сюрпризирана от „ политически заредената интерпретация в някои медии на елементарна комерсиална активност “.

Според Paradise Papers американският министър на търговията Уилбър Рос има връзки с логистичната компания „ Navigator Holdings “, която от своя страна е сключила контракти със „ Сибур “. От съветския холдинг потвърдиха, за бизнес връзките си с „ Navigator Holdings “. В същото време зетят на съветския президент Владимир Путин – Кирил Шамалов има 3,9% от „ Сибур “, оповестява съветският в. „ Ведомости “. Изданието добавя, че близкият другар на президента Генадий Тимченко също има дял от компанията в размер на 17%. Той е и в листата с съветски глобени лица от Съединени американски щати.

От „ Сибур “ обявиха още, че са ревизирали дали върху активността им има някакви ограничавания поради глобите против Тимченко, само че не са били открити „ никакви сходни ограничавания “.

По-рано през днешния ден самият Рос съобщи, че съдействието сред „ Сибур “ и „ Navigator Holdings “ е законно, защото във връзка с съветската компания в никакъв случай не са били въвеждани наказания.

„ Преди всичко, компанията „ Сибур “, за която става въпрос, е огромен въглеводороден холдинг. Фактът, че „ Сибур “ се назовава съветска компания, не значи, че зад нея стои нещо злокобно “, сподели той и добави, че това е компания, която през обсъждания интервал „ не е била под наказания и в този момент против нея няма наказания и в никакъв случай не е имало “. Според него затова „ няма нищо, което да е нелегално “ по отношение на работата с нея.

Според разкритията, които се основават на документи от офшорната адвокатска адвокатска фирма „ Апълби “, излиза наяве също, че втората по величина съветска банка ВТБ, която също е в листата със глобени от Вашингтон организации, е финансирала инвестиция в обществената мрежа „ Туитър “. В същото време клон на държавния енергиен колос „ Газпром “ посредством офшорна компания е финансирал капиталова институция, която е била притежател на дялове на „ Facebook “. И двете покупко-продажби са били свързани с съветския милиардер Юри Милнер. /АФП, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР