Русия отнема лиценза на два български и един чешки авиоремонтен

...
Русия отнема лиценза на два български и един чешки авиоремонтен
Коментари Харесай

Русия отне лиценза на два български авиоремонтни завода

Русия лишава лиценза на два български и един чешки авиоремонтен цех. Това разгласи през днешния ден представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Това са българските компании " ТЕРЕМ - Летец " и " Авионамс ", както и чешката " Лом Прага ".

Някои страни от НАТО и Европейски Съюз не престават доставките на военно съоръжение за режима в Киев и се възнамерява в предприятия на източноевропейските страни, означи Захарова и добави, че като ответна мярка съветската страна е решила да приключи действието на документите на въпросните предприятия.

Тя уточни, че по този метод се приключва даването на услуги по техническата поддръжка и капиталния ремонт на вертолети " Ми ", тяхното абонаментно обслужване, а също и доставките на аварийни елементи и съставни елементи.

" Посочените фабрики губят правото да правят действия, свързани с поддръжката и ремонта на хеликоптери, създадени в Русия . Руската страна се отхвърля от отговорност в тази връзка за безвредната употреба на вертолетите, ремонтирани в тези фабрики ", акцентира Захарова.
 Предлагаме да ремонтираме военната техника на Украйна
Предлагаме да ремонтираме военната техника на Украйна

За военната помощ е добре да има съответно питане

Нямаме публична информация Русия да стопира авиоремонтните компании у нас . Това съобщи по въпроса българският министър на защитата в оставка Драгомир Заков, представен от bTV.

По негови думи макар че страната ни не е получавала публично писмо за решението, нищо ненадейно не се е случило.

, в този момент става с лицензите, заключи той.

Заков уточни, че това надали би било огромен удар по отбранителната ни дарба, само че явно би трябвало да се търси бърза подмяна за хеликоптерите.

Сега е моментът, в който ние би трябвало да се научим, че съветската страна не е благонадежден сътрудник на каквито и да било контракти, било то и за газ, за нефт или каквото и да било друго, акцентира министърът.

Той посочи, че това не значи приземяване на хеликоптерите, защото те са обслужени и имат запас.
 България не е изнасяла оръжие за Украйна, натъртват от МИ
България не е изнасяла оръжие за Украйна, натъртват от МИ

Тиражираната информация не дава отговор на истината и е подправена новина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР