Русия осъди решението на Дания и Нидерландия да дарят изтребители

...
Русия осъди решението на Дания и Нидерландия да дарят изтребители
Коментари Харесай

Русия се скара на Дания, че с изтребителите F-16 задълбочава войната в Украйна

Русия осъди решението на Дания и Нидерландия да дарят изтребители Ф-16 на Украйна и съобщи, че този ход ще докара до ескалация на спора, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера Дания и Нидерландия оповестиха, че ще дават на Украйна изтребители Ф-16, като се чака първите шест да дойдат към Нова година.

" Фактът, че Дания реши в този момент да подари 19 самолета Ф-16 на Украйна, води до ескалация на спора ", натърти посланикът на Русия в Дания Владимир Барбин. Той упрекна Копенхаген, че с дейностите и думите си не оставя на Украйна различен избор, " с изключение на да продължи военната борба с Русия ".

Военната борба бе стартирана от Русия на 24 февруари 2022 година. Тогава Владимир Путин подреди началото на така наречен военна интервенция и съветската войска нахлу в Украйна. 

По-рано през днешния ден от думи на военния министър в страната Якоб Елеман-Йенсен стана ясно, че дарените изтребители и всички останали предоставени от Дания оръжия ще могат да бъдат употребявани единствено в границите на украинската територия.

Дания ще достави общо 19 изтребителя. Нидерландия разполага с F-16, само че към момента не е решила дали всички те ще бъдат дарени на Украйна, отбелязва Ройтерс.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР