Русия осъди днес решението на САЩ да изпратят допълнителни войски

...
Русия осъди днес решението на САЩ да изпратят допълнителни войски
Коментари Харесай

Русия осъди разрушителното увеличаване на US войските в Европа

Русия осъди през днешния ден решението на Съединени американски щати да изпратят спомагателни войски в Европа в поддръжка на съдружниците си на фона на продължаващите опасения от съветска инвазия в Украйна, съобщи Би Би Си.

Москва сподели, че това е " разрушителна " стъпка, която ускорява напрежението и понижава опциите за политическо решение.

Пентагонът заяви през вчерашния ден, че 2000 американски бойци ще бъдат изпратени от Северна Каролина в Полша и Германия, а други 1000, които към този момент са в Германия, ще отидат в Румъния.

Русия има над 100 000 бойци покрай Украйна. То отхвърля да е възнамерявало навлизане.
Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко сподели, че това е „ разрушителна “ и „ неоправдана “ стъпка. Той добави, че тя ще " зарадва " украинските управляващи, които ще продължат да саботират съглашението от Минск " безнаказано ".
Говорителят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков прикани Съединени американски щати да „ спрат ескалацията на напрежението “ в Европа, заявявайки, че новото разполагане на войски утежнява обстановката и прибавя, че съветските опасения по отношение на разширението на НАТО на изток са „ безусловно оправдани “.

Пентагонът съобщи, че американските войски, които са ситуирани, няма да се бият в Украйна, само че ще обезпечат отбраната на съдружниците на Вашингтон.

Напрежението се увеличи осем години откакто Русия анексира украинския полуостров Крим и поддържа кървясъл протест в източния район на Донбас.

Москва упреква украинското държавно управление, че не е изпълнило съглашението от Минск - интернационално съглашение за възобновяване на мира на изток, където подкрепяните от Русия бунтовници управляват елементи от територия и минимум 14 000 души са убити от 2014 година насам.

Съединени американски щати и западният боен алианс НАТО слагат под въпрос продължаващото струпване на съветски сили покрай Украйна.

Днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че алиансът е видял " доста придвижване " на към 30 000 съветски бойци към Беларус през последните няколко дни - най-голямото разполагане в страната след края на Студената война.

Русия споделя, че войските са там за взаимни военни учения.

Междувременно Украйна се опита да успокои говоренето за спор. Министърът на защитата Алексей Резников сподели през днешния ден, че броят на нарушаванията на примирието в Източна Украйна е намалял.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР