Русия определи като „истерия“ новите твърдения за намесата си в

...
Русия определи като „истерия“ новите твърдения за намесата си в
Коментари Харесай

Мария Захарова: В САЩ са в истерия от руска намеса, каквато няма

Русия дефинира като „ нервност “ новите изказвания за намесата си в американската изборна акция. Според представителя на Руското външно министерство Мария Захарова това правело Америка почтена за насмешки заради обвиняванията на Вашингтон към Москва за продължаваща акция за въздействие над публичното мнение.
Продължаващата втора година нервност за някаква съветска интервенция в избори – каквато в никакъв случай не е имало – освен навреди на двустранните връзки, само че и е насмешка към цялата политическа система в Съединени американски щати “, сподели Захарова пред кореспонденти, съобщи БГНЕС.
Темата за съветската интервенция влезе като една от главните в връзките сред Съединени американски щати и Русия около изказванията на американските разследващи служби, че Москва се е намесила в президентските избори през 2016 година, вследствие на които Доналд Тръмп стана собственик на Белия дом.
В предизвестие единствено месеци преди значими междинни избори, американското държавно управление упрекна Русия в четвъртък за провеждането на " всепроникваща " акция за въздействие върху вота.
" Продължаваме да виждаме всеобхватна акция от Русия, опитваща се да отслаби и да раздели Съединените щати ", сподели Дан Коутс, шеф на националното разузнаване. Редица високопоставени американски шефове, измежду които Коутс, шефът на ФБР Кристофър Рей и шефът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен дадоха обещание да проверяват и да преследват тези, които са се опитвали да овладеят американското публично мнение или да извършат това, което Рей назовава " осведомителна война ".
Руските управляващи са отхвърлили всички обвинявания за интервенция в задгранични изборни процеси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР