Русия официално е предложила на САЩ двете ядрени суперсили да

...
Русия официално е предложила на САЩ двете ядрени суперсили да
Коментари Харесай

Русия с предложение към САЩ относно ядрения договор между двете страни

Русия публично е предложила на Съединени американски щати двете нуклеарни суперсили да удължат техния контракт за оръжеен надзор СТАРТ-3 за още пет години, макар че Москва е съгласна и на малко удължение, съобщи Ройтерс. Договорът изтича през февруари 2021 година и е последният огромен контракт за надзор на нуклеарните въоръжения, подписан от Москва и Вашингтон. Той лимитира броя на стратегическите нуклеарни бойни глави до 1550 за всяка една от двете страни.

``
реклама

Русия предизвести по-рано този месец, че към този момент няма задоволително време за двете страни да договорят широкообхватен контракт за подмяна на сегашния и че изтича и времето за договаряне на удължаването на сегашния контракт.

,,Ние предложихме на Съединени американски щати да удължим контракта за пет години, както се споделя в него, или в случай че по някаква причина това не устройва Съединени американски щати, тогава той да бъде продължен за по-кратък период``, съобщи през днешния ден съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп загатна на съветския президент Владимир Путин през 2017 година, че съгласно него СТАРТ-3 е неприятна договорка за Съединени американски щати. Американски представители оповестиха,че ще вземат идната година решение дали да удължат или не контракта.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` ре
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР