Русия обяви днес, че е превзела село Тоненкое, разположено западно

...
Русия обяви днес, че е превзела село Тоненкое, разположено западно
Коментари Харесай

Русия твърди, че е превзела още едно украинско село западно от Авдеевка

Русия разгласи през днешния ден, че е превзела село Тоненкое, ситуирано западно от Авдеевка, продължавайки бавното си нахлуване, което е улеснено от дефицита на муниции и жива мощ в украинската войска, съобщи Франс прес.

" На авдеевското направление с координираните дейности на формированията на войсковата формация " Център " е освободено обитаемото място Тоненкое ", заяви в ежедневната си сводка съветското министерство на защитата.

Според близкия до съветската войска канал " Рибар " в " Телеграм ", следван от повече от 1,2 милиона души,  съветските сили са се пробвали в същия сектор да се трансферират на западния бряг на локална река, за да разширят офанзивата си към селата Семьоновка и Уманское, написа Българска телеграфна агенция.

     

Изтощена от несполучливата си контраатака предишното лято и изправена пред дефицит на муниции вследствие на забавянето на западната помощ, Украйна стартира след рухването на Авдеевка незабавно да построява нови отбранителни линии, с цел да спре съветската атака, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР