Русия обяви девет американски медии, сред които Свободна Европа“ и

...
Русия обяви девет американски медии, сред които Свободна Европа“ и
Коментари Харесай

Русия обяви девет медии за чуждестранни агенти

Русия разгласи девет американски медии, измежду които „ Свободна Европа “ и „ Гласът на Америка “, за задгранични сътрудници, оповестява Би Би СИ.

Дотук се стигна откакто на 15 ноември съветската Държавна дума (долната камара на парламента) одобри закон, съгласно който медии, опериращи в Русия и финансирани от задгранични източници, могат да бъдат оповестени за задгранични сътрудници. С новия правилник страната има право също по този начин да ги задължи да разкрият своите източници на финансиране.  

Руската федерация предприе този ход в отговор на настояването на правосъдното министерство на Съединени американски щати съветските медии RT и Sputnik да бъдат регистрирани като задгранични сътрудници.

Американските разследващи организации упрекнаха RT в присъединяване в съветската акция за намеса  в миналогодишните президентски избори в Съединени американски щати.

От RT отхвърлят обвиняването.

„ Гласът на Америка “ и радио „ Свободна Европа “ получават огромна част от финансирането си от държавното управление на Съединени американски щати. Същото важи и за другите 7 медии, които са оповестени за „ задгранични сътрудници “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР