Русия обяви, че отдалечен регион в Далечния изток до Монголия

...
Русия обяви, че отдалечен регион в Далечния изток до Монголия
Коментари Харесай

Русия тества за бубонна чума

Русия разгласи, че далечен район в Далечния изток до Монголия стартира тестване на гризачи за бубонна чума, откакто бяха доказани няколко случая в Монголия и Китай, осведоми Агенция Франс Прес.

Роспотребнадзор, съветската федерална работа за отбрана на потребителите, заяви, че са почнали да тестват гризачи като мармоти в източния сибирски район Бурятия , който граничи с Монголия.
 СЗО следи обстановката с бубонната чума в Китай
СЗО следи обстановката с бубонната чума в Китай

Най-малко пет души са умряли от чума в Китай от 2014 година

В известието се споделя, че резултатите от извършените през 2020 година серологични и други проби за съществуване на антиген и чума са негативни.

Здравните управляващи призоват жителите в районите Тува и Алтай да не ловуват и да не употребяват мармоти , откакто предходната седмица бяха доказани два случая на бубонна чума в Монголия. Двата случая са свързани с братя, които са консумирали месо от мармот.

Вчера Световната здравна организация увери, че следи обстановката със случая на бубонна чума в Китай след уведомяването й от Пекин.
 Подозират бубонна чума в Китай
Подозират бубонна чума в Китай

Здравната комисия в град Баян Нур разгласи трета степен на паника

В Алтай, която като Тува също граничи с Монголия, локалните управляващи започнаха акция за осведомление на популацията.

Роспотребнадзор предизвестява, че има повишен риск от разпространяване на чумата в Бурятия от прилежащите райони, в това число Тува и Алтай. От организацията обаче акцентират, че няма заплаха бубонната чума да се популяризира в цялата страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР