Русия обяви, че маневрите, в които ще бъда тествани балистични

...
Русия обяви, че маневрите, в които ще бъда тествани балистични
Коментари Харесай

Русия ще тества атомни ракети след броени часове

Русия разгласи, че маневрите, в които ще бъда тествани балистични ракети, ще бъдат ръководени от президента Владимир Путин. Дали той ще участва персонално или ще бъде включен по видеовръзка, в началото не стана ясно, пишат ТАСС и " Дойче Веле ".

„ Като главнокомандващ на армията Путин ще участва “, съобщи представителят Дмитрий Песков пред публицисти. „ Без президента сходни тествания са невъзможни. Нали знаете – прословутото черно куфарче с аления бутон “, сподели той.

Целта била да се ревизира надеждността на стратегическите атомни оръжия. По данни на Кремъл в учението ще вземат участие също военновъздушни сили, армейски елементи от Южния боен окръг, както и елементи от Черноморския и Балтийския флот. Според известието на организация ТАСС е планувано да бъдат изстреляни балистични ракети и крилати ракети със междинен обхват на деяние.

Министерството на защитата на Русия твърди, че маневрите са били планувани от по-рано. Страната организира тествания на ракети по няколко пъти годишно. Русия и Съединени американски щати са двете най-големи атомни сили в света.

В същото време съветските маневри край украинската граница провокират мощна паника на Запад. Руснаците оповестиха, че учението в района е завършило, и че изтеглят войските си, само че Западът се съмнява в тези информации. Русия пък упорства да получи гаранции за своята сигурност.

В последната седмица на високи обороти текат дипломатически старания по решаването на рецесията. Американският президент Байдън през днешния ден разисква обстановката към Украйна със съдружници от НАТО.
ТЕМА преди 1 ден 1373 преди 1 ден 1268 преди 1 ден 688
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР