Русия обяви, че е обезпокоена, след като САЩ тестваха наземна

...
Русия обяви, че е обезпокоена, след като САЩ тестваха наземна
Коментари Харесай

Русия видя доказателство за правотата си в новия тест на балистична ракета от САЩ

Русия разгласи, че е обезпокоена, откакто Съединени американски щати тестваха наземна балистична ракета, която би била неразрешена от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, подписан през 1987 година сред Съединени американски щати и тогавашния Съюз на съветските социалистически републики, оповестяват съветските медии.

Съединени американски щати организираха тестването на ракетата през вчерашния ден. Вашингтон публично се отдръпна от контракта с Русия през август, откакто настоя, че Москва нарушава съглашението, обвиняване, което Кремъл отхвърли.

Дмитрий Песков, представител на съветския президент Владимир Путин, разяснява в тази връзка, че Съединени американски щати от дълго време са се подготвяли да нарушат клаузите на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват.

" Не мога по никакъв метод да разясня от техническа позиция, от гледна на техническите характерности на тази ракета, само че неведнъж сме заявявали, че Съединени американски щати от дълго време се подготвяха да нарушат наредбите на Договора за ракетите ", разяснява Песков.

По думите му известията за тестванията от страна на Съединени американски щати красноречиво потвърждавали, че договорът в действителност е бил денонсиран по самодейност на Съединени американски щати.

По-рано стана известно, че първото тестване на балистична ракета от страна на Съединени американски щати, която преди този момент е била неразрешена от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, е минало сполучливо.

На 19 август Пентагонът също по този начин разгласи за провеждането на тестване на неразрешена от контракта от 1987 година крилата ракета. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР