Русия обяви, че днешните преговори в областта на сигурността между

...
Русия обяви, че днешните преговори в областта на сигурността между
Коментари Харесай

Русия обяви фундаментални разногласия след преговорите с НАТО

Русия разгласи, че днешните договаряния в региона на сигурността сред Москва и НАТО в Брюксел са били " задълбочени " и " откровени ", само че двете страни към момента имали доста " фундаментални " различия , съобщи " Франс прес ".

Преговорите в Брюксел разкриха " огромен брой различия по фундаментални въпроси ", посочи пред кореспонденти съветският заместник-министър на външните работи Александър Грушко след диалозите в Брюксел.
 НАТО има обилни разлики с Русия, само че съдружниците са подготвени за още диалози
НАТО има обилни разлики с Русия, само че съдружниците са подготвени за още диалози

" Но е позитивен знак, че всички съдружници в НАТО и Русия седнаха към една маса "

От своя страна НАТО съобщи, че е подготвен да договаря с Русия по отношение на контрола върху въоръженията и разполагането на ракети, само че няма да разреши на Москва да наложи несъгласие на упоритостта на Украйна да се причисли към алианса, предупреждавайки за действителен риск от нова война в Европа .

Предложението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг адресира единствено част от множеството претенции, показани от Русия, която принуди Запада да седне на масата за договаряния, откакто струпа към 100 000 бойци покрай границата с Украйна. Засега не е ясно по какъв начин ще отговори Москва.

Столтенберг сподели след четири часа диалози сред посланиците на страните членки в алианса и съветска делегация в Брюксел, че НАТО няма да разреши на Москва да диктува сделки във връзка с сигурността на други страни и да основава рискови сфери на въздействие.

" Никакви ултиматуми ": Русия изложи настояванията си за гаранции за сигурност пред НАТО

" Ние не преговаряме от позиция на сила; няма и не може да има място за ултиматуми "

" Има действителен риск от нов въоръжен спор в Европа ", предизвести Столтенберг на конференция.

" Има обилни разлики сред съдружниците от НАТО и Русия ", уточни той и добави: " Нашите разлики няма да бъдат лесни за превъзмогване, само че е позитивен знак, че всички съдружници от НАТО и Русия седнаха към една маса и се ангажираха по основни тематики. "

Русия отхвърля да възнамерява да нахлуе в Украйна, само че упорства, че се нуждаела от поредност от гаранции за личната си сигурност, в това число прекъсване на всяко по-нататъшно разширение на НАТО и евакуиране на силите на алианса от централно- и източноевропейските страни, които се причислиха към него след Студената война.
 Съединени американски щати успокояват европейските съдружници след договарянията с Русия
Съединени американски щати успокояват европейските съдружници след договарянията с Русия

Уверяват Украйна, че Западът няма да взема решения за Украйна без Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР