Русия обвини Украйна, че е извършила военновъздушен удар срещу петролно

...
Русия обвини Украйна, че е извършила военновъздушен удар срещу петролно
Коментари Харесай

Украйна не потвърди, но и не отрече да е поразила склад за горива в Русия

Русия упрекна Украйна, че е направила военновъздушен удар против петролно хранилище в западния съветски град Белгород. От украинска страна нито удостоверяват, нито отхвърлят информацията.  Ако тази информация се удостовери, това би бил първият украински удар от началото на войната против съветска територия и за първи път украински летателен уред навлиза в съветското въздушно пространство. От Кремъл оповестиха, че хипотетичната украинска офанзива ще попречи на мирните договаряния, които бяха обновени през днешния ден във видеоформат.   
Видеозапис, споделен в Туитър, демонстрира пожар наоколо до жилищни здания в Белгород, който се намира на към 40 км от украинската граница. Губернаторът на региона Вячеслав Гладков разгласи в известие в Телеграм, че пожарът е в резултат на въздушен удар, осъществен от украински военни хеликоптери, които са навлезли в съветското въздушно пространство, летейки на ниска височина. Няма починали, съгласно съветските управляващи. 

Говорителят на украинското Министерство на защитата Олександър Мотузяник нито удостовери, нито отхвърли съветските обвинявания с думите, че Украйна прави отбранителна интервенция против съветската експанзия на украинска територия и Киев не е виновен за всяка неточност или злополука, която се случва на съветска територия. Същата беше и позицията на украинския външен министър Дмитро Кулеба.

" Не мога нито да потвърдя, нито да отрека изказванията, че Украйна е направила офанзивата, просто тъй като не разполагам с цялата военна информация ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че президентът Владимир Путин е осведомен за случилото се в Белгород и това ще попречи на мирните договаряния. 

“Безусловно, това не е нещо, което може да сътвори удобни условия за продължение на мирните договаряния. ”

Турският президент Реджеп Ердоган продължава напъните за среща на президентите Зеленски и Путин. Вчера той беседва с украинския държавен глава, а през днешния ден и с съветският. 

" Много ще сме щастливи, в случай че успеем да осъществяваме това решение и да обърне отрицателния процес на събитията в положителен дружно с двамата водачи "

153 деца са починали и 245 са ранени от началото на войната преди 5 седмици, оповестиха украинските управляващи. Руската войска пренасочва напъните си на изток и те са съсредоточени най-много в региона на Луганск в Донбас. 

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че се водят огромни сражения северно и източно от столицата. От президентската администрация на Съединените щати оповестяват, че съветските сили употребяват черква на към 35 километра северозападно от Киев, от която приготвят сухопътното нахлуване към столицата. В Чернигов кметът упрекна Русия в обстрел на онкологичното поделение на болница в града. Това става единствено дни, откакто Москва разгласи, че фрапантно понижава военните дейстивя в региона на Киев и Чернигов. Украинската войска стартира и контранастъпление към херсон - единственият огромен град, който съветските сили съумяха да завладеят от началото на войната. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР