Русия няма никакъв интерес да погълне Беларус. Това заяви руският

...
Русия няма никакъв интерес да погълне Беларус. Това заяви руският
Коментари Харесай

Путин: Заедно с Беларус се противопоставяме на санкциите от неприятелски държави

Русия няма " никакъв интерес " да погълне Беларус. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, който е на посещаване в Минск.

" Русия няма интерес да гълтам който и да било, в това просто няма смисъл ", сподели Путин. Според него сходни клюки идват от " недоброжелатели ". От години Кремъл се стреми да задълбочи интеграцията с Беларус, само че президентът Александър Лукашенко се опълчва навън обединяване с Русия.

Путин приветства връзките сред " най-близки съдружници и стратегически сътрудници... обединени от обща история и духовни полезности ". " Заедно се противопоставяме на глобите от вражески страни, като го вършим много решително и дейно ", съобщи Путин във връзка единния отговор на Запада на нашествието в Украйна.

" Русия и Беларус се договориха за усилване на съдействието във всички области ", сподели още съветският президент. Това включва и военния бранш, защото двете страни се договориха за " общи ограничения за сигурността на двете страни ", продължение на взаимното образование и " взаимни доставки на оръжие ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Русия ще продължи да образова беларуски екипажи да ръководят самолети, които могат да носят нуклеарни оръжия ", съобщи Путин. " Ние тествахме тези самолети ", съобщи на собствен ред Лукашенко.

Началникът на обединявания щаб на украинските въоръжени сили ген. Сергий Наев съобщи, че съгласно него предмет на днешните договаряния сред Путин и Лукашенко ще бъде " по-нататъшната експанзия против Украйна и присъединяване в по-широк проект на беларуските въоръжени сили в интервенцията против Украйна ". Той добави, че по мнение на украинските военни става дума и за присъединяване на беларуски войски " на терен ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР