Русия няма да признае никакъв таван на цените на вътрешния

...
Русия няма да признае никакъв таван на цените на вътрешния
Коментари Харесай

Песков: Русия не признава тавана на цените на петрола

Русия няма да признае никакъв " таван на цените " на вътрешния нефт и е подхванала стъпки, с цел да подсигурява, че нейните ползи няма да бъдат накърнени. Това пред публицисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

Говорителят на Кремъл беше помолен да разяснява Амос Хохщайн, старши консултант по енергийна сигурност в Държавния департамент на Съединени американски щати, който сподели, че таванът на цените на съветския нефт, натрапен от Г-7 и редица нейни съдружници, „ работи ".

„ Разбира се, ние взехме свои ограничения. И, несъмнено, не признаваме никакъв таван. Работим по този начин, че тази система да не накърнява личните ни ползи ", разяснява още Песков.

„ Москва е деликатна към всички съображения, които Пекин показва по отношение на обстановката в Украйна ", сподели Песков.

„ Такава огромна, гигантска, могъща и авторитетна страна като Китай не може да няма личен глас по въпросите, които са преди всичко в международния дневен ред. Ние обръщаме огромно внимание на всички съображения, които чуваме от Пекин от нашите сътрудници ", разяснява още Песков.

В същото време прессекретарят на президента на Руската федерация не се съгласи с мнението на китайското външно министерство, че невидима ръка управлява рецесията в Украйна. Според Песков " това е забележимата ръка на Съединени американски щати, Вашингтон не желае тази война да свършва "

„ Тук евентуално можем да не се съгласим с нашите китайски приятели ", сподели Песков пред кореспонденти на брифинг, разяснявайки изказването на ръководителя на китайското външно министерство. В същото време представителят на Кремъл незабавно направи спогодба, че това противоречие е обагрено с смешка.

„ Знаеш ли каква е шегата? Защото тази ръка не е невидима, тази ръка е забележима. Това е ръката на Съединените американски щати, това е ръката на Вашингтон. Вашингтон не желае тази война да свърши, Вашингтон желае и ще направи всичко, с цел да продължи тази война. Това е забележимата ръка ", съобщи Песков.

На 7 март на годишната конференция в коридорите на сесията на Общокитайското заседание на народните представители китайският външен министър Цин Ган сподели, че напъните за поощряване на договарянията сред Русия и Украйна са се провалили. Според него „ невидима ръка тласка спора към по-нататъшно удължение и ескалация и се пробва да употребява рецесията в Украйна в своите геополитически планове ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР