Русия никога не е заплашвала украинския народ. Това каза по

...
Русия никога не е заплашвала украинския народ. Това каза по
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Русия никога не е заплашвала Украйна

Русия в никакъв случай не е заплашвала украинския народ. Това сподели по време на конференция след срещата с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предава

„ Русия в никакъв случай, на никое място, нито един път, посредством своите публични представители, не е заплашвала украинския народ “, сподели той.

Министърът добави, че тази тематика е била разисквана на среща с Блинкен и държавният секретар на Съединени американски щати се съгласил, че " би трябвало да се води по-разумен разговор ". Ръководителят на съветското дипломатическо ведомство изрази вяра, че по-късно Западът ще „ понижи “ страстите към обстановката към Украйна. " Говорихме искрено с Тони Блинкен за това, той се съгласи, че би трябвало да водим по-разумен разговор. Надявам се, че страстите ще утихнат, макар че няма гаранции ", добави той.

В същото време Руската федерация даде пояснения на Вашингтон за хипотетично плануваната офанзива на Москва против Украйна. Според Лавров Съединени американски щати от своя страна не са коментирали вярно наличието на американските военни в Европа.

„ Ние предоставихме всички отговори на поставените въпроси, те споделят: да, това е ваша територия, признаваме го, само че вие сте събрали доста войски, покрай границата с Украйна. И в това време, тъкмо там, в едно изречение, се споделя, че това, което американците вършат с войските си в Европа, не е наша работа “, добави министърът.

Лавров акцентира, че Русия не изключва, че реакцията на Запада към обстановката към Украйна може да бъде прикритие за линията на Киев за бойкот на Минск-2. „ Не изключваме, че тази нервност, която нашите западни сътрудници в този момент развиват, има за цел, в случай че не да предизвика някакви украински военни дейности в Донбас, то най-малко да прикрие линията на киевския режим за цялостно бойкот на Минските съглашения “, уточни той.

Според Лавров Съединени американски щати сигурно ще упоменат украинската тематика в своите писмени отговори на съветските оферти за гаранции за сигурност.

Нашите американски сътрудници за следващ път се пробваха през днешния ден да слагат Украйна в челните редици на целия този [преговорен] развой. Стори ми се, че в последна сметка, след нашите пояснения, те, като резервираха терзанията си, както те назовават все пак разбрахме, че би трябвало да се концентрираме върху наличието на нашите оферти, и беше дадено, наблягам още един път, идната седмица да ни даде писмена реакция на нашите оферти.

„ Почти съм сигурен, че по един или различен метод това ще се чуе от Украйна, само че през днешния ден не чух нито един мотив, който да обоснове американската позиция за протичащото се на руско-украинската граница. Само терзания, паники, терзания. "

Блинкен удостовери по време на диалозите думите на американския президент за готовността на Вашингтон да спомага за осъществяването на Минските съглашения, сподели Лавров.

„ Антъни Блинкен удостовери, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е приказвал за тяхната подготвеност да предизвикват осъществяването на Минските съглашения, и аз го приканих още един път да употребява своето решаващо въздействие върху режима в Киев, с цел да го накара да пристигна на себе си и да спре да саботира това най-важно. документ, който има за цел да постави завършек на вътрешно-украинския спор “, сподели ръководителят на съветското външно министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР